Vinterra
Home Onze Wijnen Per streek Mousserende Aperitieven Verpakkingen Glazen Winkelmand PromotiesNieuws en Tips Inlichtingen Links Contact Glas
Bovenrij 53/1
2200 Herentals
T 014 21 65 78Webdesign: WIZZ
Links

 

Ladoix blanc

Samenstelling: Wijn gemaakt van 100% Chardonnay.

Algemeen: Domaine Gaston en Pierre Ravaut is een familiedomein, gelegen in Ladoix Serrigny in de Côte d’Or. Op 5 km van Beaune, op de kruising van de Côte de Beaune en Côte de Nuits, het Domaine bevind zich aan de voet van de beroemde heuvel van Corton.
Het domein bestaat al sinds 6 generaties die voorafgingen aan Gaston Ravaut, de huidige wijnmaker. Het gebied heeft zich geleidelijk aan ontwikkeld rond het kleine gehucht van Buisson. Aan het begin van Gastons’ “carriere” bestond zijn gebied uit een aantal percelen. Nu heeft hij wijngaarden met een oppervlakte van 16 hectare en produceert hij ongeveer 80000 flessen per jaar wat een kleine opbrengst is, om zo de kwaliteit van zijn wijnen te kunnen garanderen.
 

  • Geur: In de neus krijgen we aroma’s van gekonfijte peren, amandelen en exotisch fruit.
  • Smaak: In de mond hebben we een frisse wijn met een licht grassig karakter. De zuurte van een Chablis en de stevigheid en mondvulling van Meursault.

 

Land Frankrijk
Domein Ravaut
Regio Bourgogne Cte de Beaune
Kleur Wit
Jaar 2009
Inhoud 0.75 l
Prijs € 21,79

 

Lijn
Nieuwsbrief
Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief !
E-mail
 
Onze winkel is gesloten tot 5 april.
Bestellingen kunnen online, via email of via gsm 0477 605 404 of 0485 40 84 69

 

Vinterra