Vinterra
Home Onze Wijnen Per streek Mousserende Aperitieven Verpakkingen Glazen Winkelmand PromotiesNieuws en Tips Inlichtingen Links Contact Glas
Bovenrij 53/1
2200 Herentals
T 014 21 65 78Webdesign: WIZZ
Links

 

Chât. Lestage Grand Vin

  Samenstelling: 70% Merlot, 30% Cabernet Sauvignon

Algemeen: De geschiedenis van de wijngaarden van het kasteel Lestage gaat terug tot in de tijd van de Gallo-Romeinen. De oprichting van het kasteel gebeurde in de 19de eeuw en in 1963 kocht Marcel Chanfreau het domein. Vandaag zijn het zijn kleinkinderen Jean Chanfreau en Caroline Chanfreau die de opvolging verzekeren. De wijngaard bestaat uit aangrenzende percelen van samen 42 hectaren, op een bevoorrechte plek op de hellingen van de Puy de Menjon, het hoogste punt van de Médoc. Het verbouwen van de wijnstokken gebeurt volgens de methodes van de beredeneerde landbouw (l'agriculture raisonnée), met respect voor het evenwicht tussen de plant en zijn omgeving.
Streek: Listrac (Listrac-Médoc ligt naast Moulis, tussen Margaux en Saint-Julien, op ongeveer 35 km van Bordeaux.)

  • Kleur: Briljante robijnrode kleur.
  • Geur: In de neus krijgen we aroma's van rijpe rode vruchten, met tonen van kreupelhout, aangevuld met een zachte toets van kruiden en cacao.
  • Smaak: In de mond een aangename aanzet, een volle royale wijn die een frisse fluweelzachte structuur heeft en fijne tannines.
Land Frankrijk
Domein Chanfreau
Regio Listrac
Kleur Rood
Jaar 2010
Inhoud 0.75 l
Prijs € 15,47

 

Lijn
Nieuwsbrief
Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief !
E-mail
 
Onze winkel is gesloten tot 5 april.
Bestellingen kunnen online, via email of via gsm 0477 605 404 of 0485 40 84 69

 

Vinterra