Vinterra
Home Onze Wijnen Per streek Mousserende Aperitieven Verpakkingen Glazen Winkelmand PromotiesNieuws en Tips Inlichtingen Links Contact Glas
Bovenrij 53/1
2200 Herentals
T 014 21 65 78Webdesign: WIZZ
Links

 

Aloxe-Corton 1░ cru

Samenstelling: Wijn gemaakt van 100% Pinot Noir.

Algemeen: Domaine Gaston en Pierre Ravaut is een familiedomein, gelegen in Ladoix Serrigny in de Côte d’Or. Op 5 km van Beaune, op de kruising van de Côte de Beaune en Côte de Nuits, het Domaine bevind zich aan de voet van de beroemde heuvel van Corton.
Het domein bestaat al sinds 6 generaties die voorafgingen aan Gaston Ravaut, de huidige wijnmaker. Het gebied heeft zich geleidelijk aan ontwikkeld rond het kleine gehucht van Buisson. Aan het begin van Gastons’ “carriere” bestond zijn gebied uit een aantal percelen. Nu heeft hij wijngaarden met een oppervlakte van 16 hectare en produceert hij ongeveer 80000 flessen per jaar wat een kleine opbrengst is, om zo de kwaliteit van zijn wijnen te kunnen garanderen.

  • Kleur: De wijn heeft een medium robijnrode kleur.
  • Geur: In de neus krijgen we aroma’s van fris rood fruit, zoals rode bes en kers en lichte kruiden.
  • Smaak: In de mond hebben we een frisse wijn waar het rood fruit terug naar voorkomt en op de achtergrond de zuren met de tannines, met een romige, lange afdronk.
Land Frankrijk
Domein Ravaut
Regio Bourgogne C˘te de Beaune
Kleur Rood
Jaar 2007
Inhoud 1.5 l
Prijs € 60,32

 

Lijn
Nieuwsbrief
Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief !
E-mail
 
Jaarlijks verlof van dinsdag 20 februari tot en met 24 februari

 

Vinterra